13 Mayıs 2009 Çarşamba

Etkinlik Haberi


Trabzon'da son yıllarda çıkan edebiyat dergileri Türkiye'de ses getirirken aynı zamanda bu dergiler sayesinde farklı okur kitleleri kazanan genç yazarlar birbiri ardına kitaplarını okuyucularla buluşturuyor.

Ada dergisinin editörü Serkan Türk bu isimlerden biri. Trabzonlular'ın yıllardır radyo programlarıyla tanıdığı genç yazar aynı zamanda Radyo Aktif'in yayın koordinatörlüğünü de sürdürüyor. 'Uzak Yaz' ve 'Rüzgârlı Camlar' adlı iki öykü kitabı ve 'Her Şeyin Güzel Olma Nedenleri' isimli bir şiir kitabı da bulunan genç yazar bir dizi etkinlik çerçevesinde Zonguldak ve Kütahya'da öğrencilerle ve okuyucularla buluşacak. Bugün sabah saatlerinde Devrek Lisesi'nde, yine aynı gün saat 13.30'da METEM Okulunda 14 Mayıs saat 10.00'da Anadolu Lisesi'nde, saat 13.30'da da Eğerci Lisesi'nde öğrencilerle söyleşen ve kitaplarını imzalan Serkan Türk, gördüğü ilgiden bir hayli memnun.

Türk ayrıca, etkinlik çerçevesinde öykü yazma teknikleriyle ilgili bir program gerçekleştirecek. Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde Serkan Türk'ün katılacağı programda öğrencilerin okuma ve yazma konusunda ilgi duymalarını sağlamak amaçlanıyor.

Genç Yazar 17 Mayısta'da Kütahya'da okurlarıyla buluşacak.

Ömer Kaya yazdı: ÇIKIŞI ARAYANLAR İÇİN BİR ROMAN: AUSGANG

Romanın Konusu: Alışılmış düzende olaya yaslanan, kolay özetlenebilir pek çok metin okumuşuzdur. Bu minvalde çoğu metin, toplumsal bir mesel...